Op zoek naar aanbiedingen weekendje weg Zuid-Limburg?

Zuid-Limburg, voor een gezellig weekendje weg zuiden Nederland. Boek hier een leuk vakantiehuisje Zuid-Limburg of geniet van een luxe hotel arrangement Limburg in bijvoorbeeld Valkenburg, Schin op Geul of Maastricht.
Een weekendje Zuid-Limburg boeken, altijd midden in de roos.

Ga je binnenkort richting Zuid-Limburg voor een ontspannend weekendje weg? Dan is het leuk om te weten wat je allemaal in deze regio kunt doen. Een weekendje Maastricht met vrienden boeken bijvoorbeeld.

voordeeluitjes 3 is 2 banner limburg

Bezienswaardigheden Zuid-Limburg

Bij een weekendje weg Zuid-Limburg horen leuke activiteiten
Op deze pagina worden de leukste bezienswaardigheden en activiteiten in Zuid-Limburg voor je op een rijtje gezet. Zet je onderstaande bezienswaardigheden en activiteiten op de planning voor jouw weekendje weg, dan heb je gegarandeerd een geslaagd verblijf in het prachtige Zuid-Limburg.  Naast leuke ideeën over een weekendje weg Zuid-Limburg, krijg je hier ook informatie over het boeken van een hotel arrangement Limburg of stedentrip. Als je een vakantie Nederland wilt boeken, is Zuid-Limburg een goede keuze

Wandelweekend Zuid-Limburg

Weekendje weg Zuid-Limburg en lange wandelingen maken? Zuid-Limburg is vanwege de heuvels en de fijne wandelpaden ook een prima provincie voor een wandelweekend Nederland. Als je een actief weekendje weg in Nederland wilt boeken , is Limburg zeker een goede keuze. Ook voor een weekend met hond in Limburg. Ook als je een actief single weekend Nederland wilt boeken, is Limburg ideaal. En voor vrienden die wat te vieren hebben, een vriendenweekend Maastricht is zeker ook aan te bevelen.

wandelvakantie voor singles

Goedkoop weekendje weg Zuid-Limburg

In Zuid-Limburg vind je vele hotels, appartementen, vakantiehuisjes en andere accommodaties. Wil je goedkoop overnachten in Zuid-Limburg? Dan raden wij je aan om de diverse accommodaties in deze regio eens goed met elkaar te vergelijken. Op deze manier vind je niet alleen de goedkoopste accommodatie, maar ook de leukste overnachtingsmogelijkheid in Zuid-Limburg.  Boek bijvoorbeeld een hotel arrangement Zuid-Limburg bij Voordeeluitjes en bespaar tot 50 % op jouw weekendje Nederland.

Prijzen en aanbiedingen hotels Zuid-Limburg vergelijken

Je kunt de prijzen van hotels in Zuid-Limburg onder andere vergelijken via de hotel vergelijkingssite of VVV maar ook via andere vergelijkingssites kun je goedkope hotels voor een weekendje Zuid-Limburg vinden

voordeeluitjes 3 is 2 banner limburg

Weekendje weg met hond Zuid-Limburg

Vind hier een vakantiehuisje Zuid-Limburg waar je hond welkom is.
In diverse huisjes Zuid-Limburg zijn meer dan 2 huisdieren welkom. Dat geldt zeker voor particuliere vakantiehuizen Limburg.

hotel met hond banner

Weekend met hond in het Zuid-Limburgse heuvellandschap boeken?

Als je met je hond een weekendje Limburgs heuvellandschap wilt boeken, kan je het beste een vakantiehuisje, hotel of appartement in Zuid-Limburg boeken waar je hond welkom is.  Bijvoorbeeld een vakantiehuis met omheinde tuin in Limburg.  Je kunt een weekendje met 1 hond boeken maar in sommige vakantiehuisjes in Zuid-Limburg zijn zelfs 2 of 3 honden toegestaan.
Ook voor een last minute weekend Limburg kan je een huisje boeken waar honden zijn toegestaan, ook als je een vakantiehuisje Limburg met omheinde tuin zoekt.

Maastricht bezoeken tijdens je weekendje weg Zuid-Limburg.

Maastricht is de Bourgondische hoofdstad van Limburg. De stad is erg veelzijdig: je kunt hier allerlei leuke dingen zien en doen. In Maastricht vind je bijvoorbeeld veel leuke restaurants en cafés, maar kun je ook goed winkelen. Verder raden wij je aan om de Sint-Servaasbasiliek, de Sint Servaasbrug en de Helpoort te bekijken. Ook moet je zeker even over de markt lopen, want hier krijg je een goed beeld van het prachtige Maastricht. Bovendien ligt het oude stadhuis aan de markt en ook dit gebouw is de moeite waard om even te bewonderen.

Musea bezoeken in Maastricht

En houd je van musea? Dan zit je in Maastricht zeker goed. Je vindt hier onder andere het Bonnefanten museum, het Sint Pietersmuseum en het Natuurhistorisch Museum Maastricht. Stuk voor stuk aanraders! Een weekendje Zuid-Limburg kan niet zonder Maastricht te hebben bezocht.

zuid limburg maastricht

Weekendje Zuid-Limburg en het mooie Valkenburg

Bij een weekendje Zuid-Limburg hoort een bezoek aan Valkenburg.

Valkenburg

Valkenburg is een van de populairste toeristische bestemmingen van de provincie Zuid-Limburg. Dit komt niet alleen omdat de oude stad er prachtig uit ziet, er is namelijk ook ontzettend veel te doen in het pittoreske Valkenburg. Je kunt er bijvoorbeeld een openluchttheater bezoeken, maar ook Kasteel Valkenburg bewonderen, een kuuroord bezoeken en Sprookjesbos Valkenburg verkennen met de kids. Ook de Romeinste Catacombe van Valkenburg is een aanrader.

voordeeluitjes 3 is 2 banner limburg

Bezoek grotten Valkenburg

De meeste toeristen die Valkenburg bezoeken, brengen hier een bezoek aan een van de vele grotten. De fluwelengrot is erg populair. Deze grot heeft een groot gangenstelsel die je langs verschillende wandtekeningen en een grotkapel leidt. Ga je in de winter naar de fluwelengrot? Dan kun je hier zelfs winkelen. In de wintermaanden wordt er in de fluwelengrot namelijk een grote kerstmarkt georganiseerd. Ook een aanrader: de gemeentegrot van Valkenburg. Hier kun je namelijk allerlei kunstwerken bewonderen.

grotten van valkenburg

Zuid-Limburg en het Drielandenpunt

Het Drielandenpunt is het hoogste punt van Nederland. Dit is echter niet de reden dat er ieder jaar zo veel mensen naar het Drielandenpunt gaan kijken. Wat dit punt uniek maakt, is dat Nederland hier grenst aan buurlanden België en Duitsland. Het ene moment ben je in Nederland, het andere moment ben je in België en dan ben je weer in Duitsland. Dit is een unieke ervaring, ook voor de kinderen.

Drielandenpunt

Daarnaast kun je in het park bij het Drielandenpunt veel activiteiten ondernemen. Denk hierbij aan boogschieten, kompastochten en zelfs het doorlopen van een doolhof. Ook worden er fiets- en wandeltochten georganiseerd in en vanuit het park bij het Drielandenpunt.

weekendje weg zuid limburg

Kasteel bezoeken tijdens je weekendje Zuid-Limburg

Kasteel Hoensbroek Zuid-Limburg is een van de grootste kastelen van Nederland. Het bouwwerk is zeer goed onderhouden en laat je kennis maken met diverse bouwstijlen. Ook de kinderen zullen het leuk vinden om Kasteel Hoensbroek Zuid-Limburg te bezoeken, want dit historische bouwwerk is absoluut indrukwekkend te noemen. Een bezoek aan het kasteel breng je echt even terug in de tijd.

voordeeluitjes 3 is 2 banner limburg

Kasteel Hoensbroek

Volgens velen is Kasteel Hoensbroek zelfs het mooiste kasteel van Nederland, een reden om een weekendje weg in Zuid-Nederland te boeken.

Als je van kastelen houdt en historie moet je tijdens je weekendje Zuid-Limburg, zeker Kasteel Hoensbroek bezoeken.  Hier vind je meer informatie over Kasteel Hoensbroek.

Grenspark Zuid-Limburg, een mooi natuurpark

Grenspark Limburg is een verzameling natuurgebieden en cultuurlandschappen, die langs de grens van Limburg liggen als een soort parelsnoer. Grenspark Limburg bestaat uit diverse prachtige natuurgebieden, waaronder het bekende Limburgse Heuvelland en Nationaal Park de Meinweg. Wil je uren wandelen of fietsen tijdens jouw weekend weg in Zuid-Limburg en grensgebied België? Dan zit je in Grenspark Limburg zeker goed. In dit gebied zijn tientallen prachtige wandel- en fietsroutes uitgestippeld.

kasteel in Durbuy

Wandelen en genieten van de natuur Zuid-Limburg

Natuurliefhebbers en wandelaars die een natuur weekend Nederland willen boeken, kunnen hun lol op in het Limburgse Heuvelland en in het bijzonder in Grenspark Limburg, niet alleen vanwege de uniek flora en fauna maar ook vanwege de prachtige uitzichten en vergezichten op de Limburgse Heuvels.
Hier vind je informatie over het Grenspark

Mondo Verde, wereldtuinen in Zuid-Limburg

Tot slot kun je Wereldtuinen Mondo Verde bezoeken tijdens jouw weekend weg in Zuid-Limburg. Dit themapark vind je bij de Limburgse plaats Landgraaf. Het park is maar liefst 25 hectare groot en bestaat uit vele verschillende internationale tuinen. In deze tuinen bewonder je niet alleen mooie planten, bomen en bloemen, maar ook beelden en watervallen. Ook vliegen er veel vogels rond in het park.

Ga je met de kinderen naar Wereldtuinen Mondo Verde? Breng dan een bezoek aan het Dinobos. Hier kunnen de kinderen zich uren vermaken. Wereldtuinen Mondo Verde is dan ook een leuk uitje voor het hele gezin.

Hier vind je informatie over Wereldtuinen Mondo Verde