Utrechtse Heuvelrug, perfect gebied voor weekendje weg

Utrechtse Heuvelrug, ideaal voor weekendjes weg Nederland.

Vind een goedkoop hotel Utrechtse Heuvelrug

Vind een Natuur Vakantiehuisje Utrechtse Heuvelrug

Goedkope vakantiebungalow Utrechtse Heuvelrug huren

Wie aan een weekendje Nederland denkt, denkt al snel aan de Veluwe, Brabant, Zuid-Limburg, Ameland of Terschelling.Maar ook in de provincie Utrecht vind je veel natuur en mogelijkheden voor activiteiten.  De Utrechtse Heuvelrug is een Nationaal Park en ligt centraal in Nederland. Je vindt er landgoederen, bossen zoals de Kaapse Bossen en mooie plaatsen zoals Maarn, Doorn, Zeist en Amerongen. De Utrechtse Heuvelrug is ideaal voor een weekendje met de hond. In diverse gebieden mogen honden loslopen.  Maar er is ook aan weekendjes weg voor mindervaliden gedacht. Je vindt er rolstoelvriendelijke hotels en vakantiehuisjes en rolstoelvriendelijke paden.  Zo kan je ook als je rolstoelafhankelijk bent, genieten van een weekendje Utrechtse Heuvelrug. Op deze pagina geven wij tips om goedkoop op de Utrechtse Heuvelrug te kunnen overnachten. Nederland is veelzijdiger en mooier dan je wellicht denkt.

Ontdek de beste hotelaanbiedingen bij HotelSpecials.nl

Welke plaatsen in Utrechtse Heuvelrug?

Niet iedereen weet waar Nationaal Park de Utrechtse Heuvelrug ligt en welke plaatsen er in dit unieke gebied liggen. Daarom een opsomming welke plaatsen in en rond dit Nationale Park liggen:  Maarn, Doorn, Amerongen, Darthuizen, Driebergen-Rijsenburg, Elst, Leersum, Maarsbergen, Overberg en Rijssenburg.

In al deze plaatsen vind je goedkope mogelijkheden om te overnachten.  Ook voor een last minute weekendje weg Utrechtse Heuvelrug.

Hier vind je de mooiste plaatsen en plekjes Utrechtse Heuvelrug

Voordeeluitjes 50 euro Banner

Goedkoop overnachten Utrechtse Heuvelrug

Wie een weekendje Maarn, Doorn of Maarsbergen wil doen en op zoek is naar goedkope overnachtingsmogelijkheden, vindt deze via weekendjewegnederland.nl.
Zo kan je via de zoekmachine van Trivago snel actuele hotelaanbiedingen Utrechtse Heuvelrug vinden:

Aanbiedingen hotels Utrechtse Heuvelrug

Goedkoop vakantiehuisjes midden in bossen huren

Goedkope bungalow huren Utrechtse Heuvelrug

Welk type accommodatie voor jou geschikt is, hangt af van meerdere factoren.  Als je een verwen weekend wilt inclusief ontbijt, lunch en diner, kan je het beste een hotel Utrechtse Heuvelrug inclusief overnachting en arrangement boeken. Onze tip:  Hampshire Boshotel in Overberg

Dit luxe 4 sterren hotel op de Utrechtse Heuvelrug ligt in Overberg. Het is één van de meest duurzame hotels van Nederland en je kunt er desondanks luxe en goedkoop overnachten.  Met biologische keuken en verwen diners. Hamshire Boshotel Overberg is er niet alleen voor de toerist die duurzaamheid belangrijk vindt. Het is een zeer rustig hotel en gelegen in een prachtige omgeving. Het is ook een wellness hotel met sauna.

wandelen in de natuur

Weekendje weg met hond Utrechtse Heuvelrug

Weekendje met hond op Utrechtse Heuvelrug.

Vakantiehuisjes honden toegestaan.

Er zijn een aantal gebieden waar honden mogen los lopen.  In kwetsbare natuurgebieden en in het broedseizoen voor vogels zijn er strengere regels en voorwaarden, ook in de periode dat de herten kalfjes krijgen.  Met name in de bossen van Elst, Amerongen en Leersum mogen honden los lopen. Altijd onder begeleiding uiteraard. op de borden in de bossen staat duidelijk aangegeven of honden zijn toegestaan en zo ja, of ze moeten zijn aangelijnd of vrij mogen loslopen.  Wij raden hondenbezitters altijd aan om je hond aangelijnd te laten.  Op de website van Staatsbosbeheer vind je veel informatie,zie onder.

Hier vind je meer informatie over honden losloopgebieden Utrechtse Heuvelrug.

natuurhuisje in het bos

Aandacht voor mindervaliden

Veel mogelijkheden om als mindervalide een weekendje Utrechtse Heuvelrug te boeken.

Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug besteedt veel aandacht aan de toegankelijkheid van de bossen, parken en natuurgebieden voor mindervaliden. Er zijn overal in dit Nationale Park verharde paden aangelegd die rolstoelvriendelijk zijn en mensen die rolstoelafhankelijk zijn ook te laten genieten van dit prachtige Nationale Park. Hieronder vind je een overzicht rolstoelvriendelijke hotels Zeist, Overberg en Doorn.

Informatie Utrechtse Heuvelrug voor mindervaliden

Goedkoop overnachten mindervaliden Utrechtse Heuvelrug

Utrechtse Heuvelrug voor groepen

Ook met een grote groep is de Utrechtse Heuvelrug aantrekkelijk.

Wie met 8, 10 of meer personen een weekendje Amerongen, Doorn of Overberg wil boeken, kan een groepsaccommodatie Utrechtse Heuvelrug boeken.  Een weekendje met een vrienden groep bijvoorbeeld.

je vindt diverse groepsaccommodaties in de provincie Utrecht en Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug.

Utrechtse Heuvelrug voor 50 plussers

Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug is een ideaal vakantiegebied voor 50 plussers. Je vindt er niet alleen veel rust en ruimte, veel hotels zijn perfect voor een 50 plus vakantie.
Je boekt al een 50 plus hotel voor 2 personen en inclusief arrangement met ontbijt voor minder dan 100 euro per nacht.