Een weekendje weg in Nederland met schoolkinderen

Een weekendje weg Nederland met schoolkinderen, neem deel aan een schoolkamp.

Een schoolkamp is een groot avontuur voor de kinderen, ook als dit schoolkamp in Nederland gehouden wordt. Schoolkampen worden meestal in Nederland gehouden en vaak in het weekend.  Een spannend weekendje weg Nederland voor de schoolkinderen, leraren, begeleiders en ouders. Je kunt als school zelf een schoolkamp organiseren of dit bijvoorbeeld via Vinea laten doen, éen van de specialisten in schoolkampen en schoolreisjes op maat.  Voor een onvergetelijk weekendje weg met de kinderen in Nederland?

Op deze pagina vind je tips over organiseren schoolkamp of werkweek in Nederland

Schoolkamp of weekendje weg Nederland zelf organiseren?

Of je nu een weekendje weg Nederland of schoolkamp voor kinderen in het basisonderwijs of voortgezet onderwijs organiseert, de planning en organisatie van een schoolkamp, schoolreisje of werkweek is een hele klus en vereist een hele inspanning.
De vraag is of je een dergelijk weekendje Nederland als school zelf moet organiseren of over moet laten aan specialisten zoals Vinea.
In een tijd waar een lerarentekort een belangrijk item en er ook een tekort aan deskundige vrijwilligers is het meestal verstandig je schoolreisjes en werkweken door een professional te laten organiseren. Als je alle voor- en nadelen optelt kom je vaak tot die conclusie. Ook voor een schoolreisje van één dag.
Als je een groot vakantiehuis in Zeeland, Brabant, Limburg of elders in Nederland zoekt. Hier vind jegrote vakantiehuizen in heel Nederland. Deze vakantiehuizen voor groepen zijn ook geschikt als vriendenweekend accommodatie.

De organisatie van je schoolkamp Nederland uit handen geven

Als je besloten hebt de organisatie van je weekendje weg Nederland met school uit handen te geven van een professionele organisatie zoals Vinea kan je nog steeds wel aangeven hoe je de invulling van je schoolkamp, schoolreisje of werkweek wilt zien.
Je kunt de activiteiten bepalen zoals “sportkamp, zeilen, speurtocht of puzzeltocht op de Veluwe, enzovoort. Ook kun je als schoolleiding of oudercommissie aangeven of er in een kampeerboerderij overnacht gaat worden of in tenten geslapen wordt enzovoort. Ook kan je aangeven wat er in het weekendje met school door de leerlingen gegeten gaat worden. Pannenkoeken, broodjes gezond of wat anders?? onderdeel van het programma van de werkweek kan zijn dat de schoolkinderen zelf hun maaltijden bereiden, heel leerzaam en goed voor de groepsvorming.

Weekendje weg Nederland met school in herfst of voorjaar?

Je bepaalt als school en ouders van de kinderen met elkaar wanneer in het jaar een schoolkamp of weekendje weg gehouden wordt.  Een schoolkamp of schoolreisje in de lente plannen is best een goed idee. Maar ook een weekendje weg Nederland in de herfst periode ( in augustus of september ) heeft zo zijn voordelen. Als de school in augustus weer begonnen is en er nieuwe leerlingengroepen gevormd zijn, moet er nog een teamgeest gecreëerd worden en er is niets beter dan een schoolkamp of introductieweek om dat voor elkaar te krijgen.