Weekendje weg Gelderland, wat is er te doen?

Iedereen heeft altijd wel zin in een weekendje weg, maar de vraag is, maar de vraag is dan waar je het beste naar toe kan gaan. Wil je graag genieten van de natuur en de rust? Dan is een weekendje weg in Gelderland zeker een goed idee. Zeker ook als je een weekendje weg met de hond in een groene omgeving wilt boeken. Ben jij benieuwd wat je allemaal in Gelderland kan doen?

Zoek hier een goedkoop vakantiehuisje Gelderland ( met korting tot 50 % )

Op deze pagina vind je tips en ideeën over weekendjes weg in Gelderland, ook voor een weekendje weg met de hond in Gelderland of een dagje weg met de baby.  Ga wandelen met je hond in de uitgestrekte bossen van Nationaal Park de Hoge Veluwe, bezoek een kasteel of vier je familieweekend in Gelderland. Het Openluchtmuseum in Arnhem, is zeker ook de moeite waard.

Gelderland is de meest veelzijdige provincie als het om ontspannende weekendjes weg in Nederland gaat.
Je kunt via deze site een goedkoop hotel of vakantiehuisje in Gelderland boeken, ook een romantisch hotel arrangement in een hotel in de bossen inclusief overnachtingen en half pension. Je kunt ook een huisje in de bossen van Gelderland huren

Weekendje weg met hond in Gelderland

Vakantie met de hond
Als je een weekendje met de hond in Nederland wilt boeken, is Gelderland midden in de roos. Nergens anders dan in Gelderland vind je zulke uitgestrekte boswachterijen, vennen en heidevelden. Voor een weekendje Gelderland met 1, 2 of 3 honden. Verblijf bijvoorbeeld in een hotel Gelderland waar de hond welkom is. Geniet van de vrijheid en wandelmogelijkheden met de hond.

Tip: Lees hier mee over een weekendje met hond op de Veluwe.

Als je een goedkoop weekendje met hond in Geldeland wilt boeken, huur dan een natuurhuisje midden in het bos.  Je kunt ook een natuurhuisje met omheinde tuin in Gelderland boeken. Plaatsen als Nunspeet, Garderen en Elspeet zijn fantastische locaties voor een weekend met de hond.  Je kunt er ook een goedkoop vakantiehuisje voor een lang weekend met honden huren.  In de meeste natuurhuisjes in Gelderland zijn 1 of 2 honden toegestaan. In een enkel vakantiehuisje in de bossen van Gelderland zijn 3 honden welkom.

Zoek hier een goedkoop vakantiehuisje Gelderland met hond.

Nationaal Park De Hoge Veluwe

Nationaal park de Hoge Veluwe

Ben je gek op fietsen en wandelen? Wandel je graag met je hond door de bossen?
Dan is Gelderland de ideale plek voor een weekendje weg. Hier ligt namelijk het bekende nationale park de hoge Veluwe. Gelderland bestaat dan ook uit heerlijke fiets- en wandelroutes en je vindt hier allemaal kleine dorpjes.
Wanneer je gek bent op natuur ben je bij nationaal park de hoge Veluwe in Gelderland op het juiste adres. De natuur hier is namelijk echt overweldigend. De natuur wisselt zich elke keer af en elke keer word je weer verrast door wat nieuws. Maar je komt hier niet alleen prachtige verschillende bomen tegen, maar ook verschillende dieren die hier rond lopen. Lekker wandelen en/of fietsen in nationaal park de hoge Veluwe is dus zeker de moeite waard, wanneer je een weekendje weg bent in Gelderland.

Tip: voor een weekendje met de hond is Nationaal Park de Hoge Veluwe ideaal, huur een vakantiehuisje met hond midden in het bos en ontdek hoe mooi Nederland kan zijn.

Cultuur weekend in Gelderland boeken

Weekendje Gelderland boeken en genieten van cultuur?

Als eerst heb je natuurlijk Kröller Müller in Gelderland zitten. Dit museum ligt in de hoge Veluwe en dit kan je dus leuk combineren, door vervolgens te gaan fietsen en/of wandelen in de hoge Veluwe.
Wanneer je geïnteresseerd bent in de tweede wereldoorlog dan moet je zeker een bezoek brengen aan het Nationaal Bevrijdingsmuseum. In dit museum kom je veel tegen en ervaar je dingen wat er in de tweede wereldoorlog allemaal was.
Ook zijn er in Gelderland meerdere kastelen te bezoeken. In totaal zijn er 7 kastelen die zijn opengesteld voor publiek. Dus wanneer jij graag  een bezoek wilt brengen aan een kasteel en graag wilt zien hoe het er van binnen uit ziet, dan is dat zeker mogelijk in Gelderland.
Het eerste nieuwgebouwde weeshuis is ook te vinden in Gelderland. Deze is namelijk te vinden in Culemborg en heet het Elisabeth weeshuis. Dit weeshuis stamt uit de 16e eeuw en heeft aan meer dan 700 wezen onderdak geboden. Als je het Elisabeth Weeshuis bezoekt, huur dan een goedkoop vakantiehuisje in Culemborg of Beesd. Deze omgeving is ook ideaal voor een weekend met de hond.

Weekendje weg in Gelderland met kinderen

Een weekendje Gelderland met baby, peuter, kleuter of tiener boeken?

Maar niet alleen voor cultuur moet je in Gelderland zijn, er zijn namelijk ook genoeg leuke dingen te doen met de kinderen in Gelderland. Kinderen zijn vast niet zo gek op musea en daarom is een dagje naar de dierentuin en/of het dolfinarium erg leuk!
Een dagje naar de Apenheul in Apeldoorn is dan ook erg leuk voor jong en oud. Je kan je hier prima de hele dag vermaken en naar verschillende apen kijken. Jij als bezoeker loopt hier eigenlijk tussen de loslopende apen, hoe leuk is dat! Ook voor weekendje met een peuter of kleuter is Gelderland super leuk.

Maar wanneer je toch liever naar een dierentuin gaat waar verschillende dieren zijn, dan is Burgers’ zoo erg leuk. Dit is één van de mooiste dierentuinen in Nederland. Het is een ruim opgezette dierentuin, waar de leefomgeving zo natuurlijk mogelijk is gemaakt.

Of ben je toch gekker op dieren die in de zee leven? Dan is het dolfinarium in Harderwijk ook gewoon dichtbij. Je ziet hier niet alleen maar dolfijnen, maar ook zeeleeuwen en zeehonden van dichtbij. Je kan ze niet alleen van dichtbij zien, maar je kan ook van meerdere shows genieten.Ben je toch niet zo van de dierentuinen? Dan kan je in Arnhem ook nog het openluchtmuseum vinden. Hier kan je zien hoe Nederland vroeger was. Je kan hier in verschillende huizen en boerderijen naar binnen en kijken hoe het hier vroeger was.

Tip: Op vakantie met je baby??  Hier vind je ook veel tips en ideeën als je met je baby een weekendje weg wilt of op vakantie wilt gaan.

Meer tips voor weekendje weg Gelderland

Nationaal park de hoge Veluwe is natuurlijk erg mooi om te wandelen en/of te fietsen, maar er is nog veel meer moois in Gelderland. Gelderland staat dan ook bekend om haar mooie natuur. In de Betuwe kan je bijvoorbeeld heel mooi langs rivier de Linge wandelen, maar je kan hier ook met een kano overheen varen.
Er is natuurlijk ook nog veel meer cultuur in Gelderland. Hierboven las je al aardig wat dingen over de cultuur van Gelderland, maar dat is lang niet alles. Wanneer je gek bent op cultuur is het zeker een aanrader om uit te zoeken, wat er nog meer te beleven valt aan cultuur in Gelderland.

Maar ook is er veel meer te doen in Gelderland, wat zeker leuk is voor jong en oud. Hierboven las je al wat over verschillende soorten dierentuinen, maar dit is lang niet alles. Je kan ook erg leuk winkelen in Gelderland en lekker uitgaan en heerlijk uiteten.

Huisje met sauna in Gelderland huren

Nog een leuke tip voor een weekendje Gelderland.

Huur een huisje met sauna Gelderland en geniet van wellness en de natuur.
Je kunt een 2 persoons huisje met privé sauna in Gelderland huren maar een 4, 6 of 8 persoons wellness vakantiehuis huren, is ook mogelijk.