Weekendje weg Zeeland, Neeltje Jans

Weekendje weg Zeeland? Bezoek Neeltje Jans

Neeltje Jans is een onderdeel van de Oosterscheldekering en heeft alles te maken met de beroemde Deltawerken. Neeltje Jans ligt in Vrouwenpolder. Nadat Nederland met de Deltawerken klaar was is er op Neeltje Jans een informatie- en attractiepark voor volwassen en kinderen geopend. In het informatiecentrum Neeltje Jans is een expositie over de Deltawerken te zien met veel aandacht voor de watersnoodramp van 1953. De Deltawerken zijn een soort “wereldwonder” en de aanleg ervan heeft veel respect afgedwongen in de hele wereld.

Neeltje Jans is een eiland in Vrouwenpolder

Neeltje Jans ligt bij Vrouwenpolder, Kamperland en niet ver van Renesse en Burgh-Haamstede. Als je een weekendje weg Zeeland boekt en in de omgeving van Neeltje Jans wilt overnachten, kan je bijvoorbeeld een vakantiehuis Zeeland in Renesse, Burgh-Haamstede of Kamperland huren. Dan ben je binnen een 20 autominuten op Neeltje Jans. Als je een weekendje weg Zeeland met kinderen hebt geboekt, moet je de Deltawerken en Neeltje Jans bezocht hebben. Het verandert voorgoed hun kijk op de natuur en de kracht van het water.


Overnachten in een huisje aan het water

Zeeland is geheel omgeven door water. Dat komt omdat Zeeland uit een aantal eilanden bestaat die via bruggen met elkaar verbonden zijn. De meeste mensen komen via De Zeelandbrug en Colijnsplaat Zeeland binnen. Een weekendje weg Zeeland biedt je de mogelijkheid een huisje aan het water te huren. Dat kan bijvoorbeeld ook bij een Roompot Vakantiepark Zeeland aan het water.

Toerist in eigen land

Heeft het je wel eens interessant geleken om toerist in eigen land te spelen? Heb je er wel eens over nagedacht om langs Zeeland te gaan? Niet veel mensen denken daaraan terwijl je daar allerlei leuke dingen kunt doen. Wij zullen je vertellen wat je in Neeltje Jans kan doen. Voor een educatief weekendje weg Zeeland!

met honden lopen op het strand

Zwemmen met haaien in Neeltje Jans

Misschien dat je het nog niet wist maar ook in Nederland zijn er haaien. Nou zijn deze waar wij het over hebben op het moment niet heel gevaarlijk. Daarom kun je zelfs met ze zwemmen in Zeeland. Zoek op het internet zwemmen met haaien bij Neeltje Jans en je ziet zo hoe je dat kunt regelen. Zo maak je een weekendje weg met kinderen Nederland, educatief en super interessant.

Leuk om als ervaring mee te krijgen maar ook om ze van dichtbij te zien. Je ziet ook wel eens in andere landen dat je met dolfijnen kunt zwemmen, het is vergelijkbaar alleen dan niet met dolfijnen maar met haaien. Maak leuke foto’s als herinnering en je bent ook weer een ervaring rijker als eerst. Win, win lijkt ons toch?


Zeehonden show Neeltje Jans

Verder heb je ook nog een zeehonden show. Mocht je dus van zoogdieren houden raden wij het je zeker aan om hier een bezoekje te brengen. Koop kaartjes voor de zeehonden show waar je een groepje zeehonden geweldige trucjes ziet doen en een hele show opvoeren. Combineer dit met het zwemmen met haaien en je hebt een hele leuke interactieve dag gepland staan!

strand waddeneilanden

De Delta werken bekijken

Tijdens je weekendje weg Zeeland naar de beroemde Deltawerken kijken? Mocht je er interesse in hebben staan er een aantal mooie deltawerken in Zeeland. Of je er interesse in hebt of niet is het wel leuk om te kijken hoe het eruit ziet. Nederland staat ook namelijk in andere landen bekend om het land met de beste deltawerken. De meeste daarvan staan dus in Zeeland.

Kijk hoeveel tijd je hebt om plekken te bezichtigen en overweeg in ieder geval om hier langs te gaan. Je zult er geen spijt van krijgen en niet weglopen met het idee dat je er niks van geleerd hebt. Misschien zelfs dat je daar vooralsnog langer wilt blijven.

Strandhuisje huren Zeeland

In Zeeland zijn ook strandhuisjes te huur. Deze vind je onder andere in Kamperland, Vrouwenpolder, Dishoek en Vlissingen. Het is ook mogelijk hier een 2 persoons strandhuisje te huren. Ideaal voor een weekendje weg Zeeland met 2 personen.

Waterpark

Mocht het weer wat mooier zijn of heb je gewoon zin om te zwemmen heb je ook nog een waterpark. Dit waterpark staat vol met leuke zwembaden en glijbanen. Het zijn diverse soorten dus voor ieder wat wils. Mocht je zin hebben in wat extreems kun je dat daar vinden, maar mocht je toch denken nou niet voor mij kun je heerlijk baantjes trekken in een van de zwembaden.

Na afloop bij het zwemmen kun je bij een van de restaurants iets lekkers eten en drinken na het zwemmen. Heerlijk om even uit te rusten en daarna te eten. Je hebt ook heerlijke bubbelbaden en stoomcabines in het zwembad mocht je even willen uitrusten na het drukke schema.