Weekendje weg Veluwe

Tips als je een weekendje weg wilt op de Veluwe.

Weekendje weg Veluwe boeken?In de Veluwe is het hele jaar van alles te doen. Iedereen weet dat je in de Veluwe edelherten en wilde zwijnen tijdens een boswandeling kunt tegenkomen maar wist je dat er op de Veluwe ook botanische tuinen en vlindertuinen zijn? Wist je dat je met de boswachter naar wild kunt kijken en kunt overnachten op een natuurcamping van Staatsbosbeheer??  Een weekendje Veluwe is voor iedereen aan te raden.

Huisje op de Veluwe huren

Boek een huisje met sauna of jacuzzi op de Veluwe. Of boek een huisje midden in de bossen Veluwe en geniet van de natuur en maak lange wandelingen door de Veluwse bossen. Wist je dat de mooiste en meest uitgestrekte bossen van Gelderland op de Veluwe liggen en je er ook grafheuvels kunt vinden? De Veluwe is zo bijzonder dat zelfs de wolf er is teruggekeerd en er zelfs welpen heeft groot gebracht.

Hotel op de Veluwe huren

Je kunt ook overnachten in een hotel met zwembad Veluwe. Op de Veluwe vind je veel wellness hotels. Niet alleen met binnenzwembad maar ook met bubbelbad of privé sauna op de hotelkamer. Als dat niet de meest ultieme vorm van relaxen is?


Weekendje weg Veluwe eenoudergezin

Ook als je een eenoudergezin hebt, is de Veluwe een aanrader. Lees hier meer over eenoudervakanties. Een weekendje weg Veluwe is ook leuk met oudere kinderen. Ga bijvoorbeeld met ze naar een museum of theater.

eenoudervakantie spelen met dochter

Openluchttheather in Ede.

In de zomermaanden vind je in Ede een open lucht theater.  Hier vinden regelmatig optredens plaats van bandjes. Er worden sprookjesverhalen verteld en er is soms zelfs zigeunermuziek.  Lekker picknicken in het open lucht theater, het kan allemaal. Zie openluchttheaterede.nl  Er is ook regelmatig bluesmuziek en Nederlands talige muziek in deze open lucht ruimte.


Vlindertuinen op de Veluwe.

Wie van vlinders houdt, kan zijn hart ophalen op de Veluwe.  Zo vind je in de plaats De Harskamp de Passiflorahoeve, met 5 vlindertuinen, vlinderkwekerij, botanische tuin en veel meer.  Er is ook een theeschenkerij. Ideaal voor een familieweekend, vriendenweekend of uitje met het hele gezin.

vlindertuin op de veluwe

Overnachten op de Veluwe.

Op de Veluwe vind je vele bungalowparken en campings. Je kunt er echter ook een particuliere vakantiewoning huren, bijvoorbeeld een vakantiehuis met jacuzzi.  Je kunt ook een huisje met jacuzzi in de tuin huren.