Weekendje weg Texel

Een weekendje Texel boeken, altijd goed.

Wie een weekendje Waddeneilanden wil boeken, denkt al snel aan Texel of Ameland. Schiermonnikoog is ook een prachtig Waddeneiland maar is kleiner en minder toeristisch. Texel heeft alles in huis voor een weekendje weg in Nederland.  Je vakantieplezier begint al bij de oversteek van Den Helder naar Texel, de oversteek met de veerboot is één groot avontuur, zeker voor kinderen die nog nooit op een veerboot hebben gezeten. Lees hieronder meer over de oversteek naar Texel vanuit Den Helder.

Veerdienst naar Texel.

De Veerdienst van Den Helder naar Texel en van Texel naar Den Helder wordt verzorgd door Teso. Afhankelijk van het seizoen varen ze om het uur heen en weer. Vroeger moest je kaartjes voor de overtocht aan de kassa of op de veerboot zelf kopen. Tegenwoordig kan je de tickets online bestellen. Of je de overtocht naar Texel nu met de auto, camper, motor, bromfiets of fiets maakt, je kunt hier je online tickets Texel bestellen.
De overtocht van Den Helder naar Texel duurt ongeveer 20 minuten. Je kunt aan boord een bakje koffie of thee drinken en zo wordt je weekendje Texel al vroeg heel leuk.

Overnachten in Texel.

Als je een weekendje Texel wilt boeken, zal je er moeten overnachten. Er zijn talloze particuliere vakantieadresjes in Texel die je bijvoorbeeld via de VVV kunt boeken. Een leuk park is Vakantiepark de Krim in Texel,. Vlak bij het strand en duinen en fantastisch voor een weekendje Waddeneilanden met kinderen.   Ook voor een vakantie met hond in Texel is vakantiepark De Krim ideaal.

Weekendje weg Texel?  Fietsen huren!

Een weekendje Texel wordt pas echt leuk als je er fietsen huurt. Direct bij aankomst kan je al een fiets huren. Je kunt ook elektrische fietsen op Texel huren en op dit unieke waddeneiland vind je ook meer dan 20 oplaadpunten voor elektrische fietsen. Jouw weekend Texel kan met deze informatie niet meer stuk. Hier kan je fietsen Texel huren.