Weekendje weg Nederland wandelen

Waar kun je leuk wandelen in Nederland voor een weekendje weg?

Weekendje weg Nederland en heerlijk wandelen?  Wie een weekend wil wandelen, is op zoek naar 2 dingen. Mooie wandelroutes en wandelgebieden in Nederland en een uniek plekje om te overnachten. De ANWB biedt verschillende wandelvakanties in Nederland aan. Ook als lang wandelweekend te boeken.

Wandelkaarten Nederland.

Wat wandelkaarten Nederland betreft, in iedere grote boekhandel kan je wel wandelkaarten kopen. Daarnaast is de ANWB gespecialiseerd in wandel- en fietskaarten en kan je in de ANWB winkels in bijna alle grote steden een wandelkaart en fietskaart kopen van een bepaald gebied. Als je lid van de ANWB bent, zelfs met korting. Hier kan je gratis wandelroutes ANWB downloaden.


wandelen in de natuur met hond

Wat zijn de mooiste wandelgebieden van Nederland voor een weekend wandelen?

De mooiste wandelgebieden van Nederland liggen in Zuid-Limburg, Gelderland en Overijssel.  Uiteraard behoren tot de 10 mooiste wandelgebieden de Veluwe, de Grebbeberg en de Oostvaardersplassen. Maar ook wandelen in het Rijk van Nijmegen en rond Arnhem, Apeldoorn en Wageningen is fantastisch. En niet te vergeten de NS wandelingen zijn geweldig. Kijk maar eens bij de suggesties op onze pagina “goedkoop weekendje weg Nederland 


Wandelweekend Nederland en deelnemen aan groepswandeling.

Als je een weekendje weg wilt binnen Nederland, kan je kiezen voor een individuele wandeling en er alleen op uit gaan, maar je kunt je ook opgeven voor een georganiseerde groepswandeling.  Als je alleenstaand ben, is een single wandelweekend ideaal. Met name Kras Reizen organiseert single wandelweekend in Nederland.


wandelvakantie voor singles

Overnachten tijdens je wandelweekend Nederland.

Als je een georganiseerd single wandelweekend in Nederland hebt geboekt, is er voor een goede en gezellige slaapplaats gezorgd.   Datzelfde geldt voor groepswandelingen.  Als je er zelf op uit trekt, kan je natuurlijk overnachten in een hotel, bed and breakfast een RBB of vakantiehuisje.  Onze suggestie” Overnacht in een echt natuurhuisje, bij voorkeur midden in het bos of langs de kust. Daar kom je tot rust en extra genieten.


wandeling in het bos

Langer dan 2 of 3 dagen wandelen in Nederland

Misschien heb jij aan een weekendje in de natuur zijn niet genoeg. En wil je er in Nederland 4 of dagen tussen uit. In dat geval is een wandelarrangement van 4 of 5 dagen wat voor jou. Bijvoorbeeld een Klavertje 4 arrangement van Fletcher. Dat is een arrangement waarbij je een wandelvakantie Nederland boekt met bagagevervoer en van hotel naar hotel wandelt. Ook als fietsarrangement boek baar. Overnachten, lunch en diner zijn in het arrangement inbegrepen.