Weekendje weg Nederland bij 32 graden

Weekendje weg? Wat ga je doen als het 32 graden is?

Wie een weekendje weg in Nederland wil boeken met een temperatuur van 32 graden Celcius, moet bedenken dat zo een hoge temperatuur wel bepaalde beperkingen met zich mee brengt. Uren wandelen in de brandende zon bijvoorbeeld is voor kinderen en ouderen niet aan te raden. Niet alleen vanwege de kans op een zonnesteek maar ook in verband met vochtverlies en verbrandingsgevaar. Zeker als de zon in Nederland in juli hoog staat, is er ook veel UV straling en dat maakt weer een extra risico op huidkanker. Maar welke activiteiten zijn dan wel aan te raden met 32 graden Celcius?

Fietsen door de bossen.

Als je houdt van een actief weekendje weg is fietsen door de bossen met 32 graden misschien wel het fijnste wat er is.  De bossen zorgen voor veel schaduw en je krijgt veel wind op de fiets.  Nederland heeft een uitgebreid fietsnetwerk met knooppunten. Of je nu een weekendje weg Drenthe, Gelderland, Overijssel of Limburg boekt, er zijn altijd wel fietsroutes door de bossen te vinden. Een weekendje weg op de fiets, heerlijk en ook fijn bij tropische temperaturen.

Genoeg water mee nemen.

Als het boven de 30 graden is en je bent actief bezit, transpireer je veel én raak je veel vocht kwijt.  Het is daarom belangrijk dat je veel drinkt. Op dagen boven de 30 graden heb je wel 3 tot 5 liter extra vocht nodig.