Weekendje weg Gouda

Gouda, historische stad aan de IJssel.

Wie eens stedentrip wil maken in Zuid-Holland moet zeker ook eens Gouda bezoeken. Daar kan je makkelijk een weekendje weg boeken. Gouda heeft alles om een weekend lang te kunnen genieten. Musea, de Sint Janskerk, het voormalige weeshuis, het oude stadhuis en waag op de markt en veel meer. Gouda is een stad om van te houden. Het lijkt een beetje op de binnenstad van Amsterdam met zijn grachten en historische oude panden in de binnenstad. Kom eens kaas proeven in Gouda. De Goudse Kaas is wereldberoemd en op donderdag en zaterdag is er regelmatig een kaasmarkt. Een weekendje weg Gouda, je komt tijd te kort om de hele binnenstad te kunnen bezoeken.

Eten en drinken in Gouda op een terrasje aan de markt.

De markt ligt rond het prachtige stadhuis en aan de markt vindt je talloze restaurants met terrasjes. Eén van de oudste hotels van Nederland, de Zalm, ligt naast het beroemde waaggebouw en vanaf het terras wat bij de Zalm hoort kijk je naar het stadhuis en de Sint Janskerk.  Je kunt er leuk mensen spotten want bijna iedereen maakt een rondje langs de markt. Hotel de Zalm stamt uit ongeveer 1550. Op Wikipedia hotel De Zalm, vind je veel informatie over dit bijna oudste hotel van Nederland/

De Sint Janskerk in Gouda is wereldberoemd.

De Sint Janskerk is de langste kerk van Nederland met het “grootste schip”.  De kerk is maar liefst 123 meter lang. In dit oude kerkgebouw vind je de wereldberoemde glazen. Dit gebrandschilderd glas trekt toeristen uit de hele wereld. Zelfs toeristen uit China, Japan en Australië. Alleen de Sint Janskerk al is reden om een weekendje Gouda te doen.  Alle andere historische gebouwen die Gouda rijk is, liggen binnen een straal van 2 kilometer van deze beroemde kerk.  Lees hier meer over de Sint Janskerk.

Het Goudse Hout, aan de rand van Gouda.

Aan de rand van Gouda en de Reeuwijkse Plassen ligt natuurgebied “het Goudse Hout”.. Hier kun je heerlijk wandelen of fietsen en genieten van de prachtige natuur. je vindt er een mooie inheemse tuin en kruidentuin. Het Goudse Hout ligt op fietsafstand van het centrum van Gouda. Je fiets er in ongeveer 20 minuten naar toe. Zo kan een een stedentrip Gouda mooi combineren met een verblijf in de natuur.

Overnachten in Gouda.

Als je een weekendje weg Gouda wilt boeken, wil je natuurlijk ook een leuk hotel vinden om te kunnen overnachten. Je kunt een hotel in het centrum van Gouda boeken maar je bent dan flink wat geld kwijt. Het Bestwern City hotel in Gouda heeft vaak arrangement aanbiedingen inclusief 3 gangen diner. Het ligt aan de rand van Gouda.
Als je een goedkoop weekendje Gouda wilt boeken, kan je bijvoorbeeld overnachten in het Campanile hotel.  Daar kan je een goedkoop hotel arrangement boeken. Inclusief ontbijt en goede bedden.  Je kunt ook een bed and breakfast in Gouda boeken.  Voor een gezellig en goedkoop weekendje weg Gouda.

Weekendje Gouda, niet alleen voor stedentrip of 50 plussers.

Wie denkt dat een stedentrip Gouda alleen is iets voor 50 plussers heeft het mis. Zo vind je in Gouda een aantal hippe restaurants met vegan opties en worden er in Gouda zelf vaak optredens gehouden van leuke jongeren muziek groepen. Een weekendje Gouda, voor jong en oud.  Vind hier meer stedentrips Nederland voor weekendje weg.

Op fietsafstand van de Reeuwijkse Plassen.

Als laatste tip voor een weekendje weg Gouda.  Deze prachtige stad ligt ook in de buurt van de Reeuwijkse Plassen. Een prachtig veengebied welke grenst aan Reeuwijk, Gouda en het Goudse Hout.  Je kunt niet alleen heerlijk fietsen rond deze plassen. Er zijn ook strandjes waar je kunt recreëren, ook met hond. Als je een weekendje of uitstapje Gouda doet, de Reeuwijkse Plassen zijn zeker de moeite waard.