Weekendje weg 27 en 28 april 2019

Een weekendje weg gaan op 27 en 28 april 2019.

Wie er op 27 en 28 april op uit wil trekken, heeft rekening te houden met Koningdag.
Koningsdag 2019 wordt gevierd op zaterdag 27 april en de Koning, Koningin en Koninklijke familie zullen de dag doorbrengen in Amersfoort. Bekijk hier het programma van Koningdag 2019 in Amersfoort.

In het hele land zijn er feestelijkheden.

Niet alleen zijn er feestelijkheden in Amersfoort. Indien je een weekendje Nederland wil boeken op 27 en 28 april moet je er rekening mee houden dat in veel grote steden festiviteiten en optredens zijn en veel grote steden zijn afgesloten voor autoverkeer.

Tweedehands kleding verkopen op Koningsdag.

Je hebt op zaterdag 27 april een geweldige kans om tweedehands kleding, speelgoed en overtollig huisraad te verkopen.  Dat doe je op de vrijmarkt. Met name je overtollige tweedehands kleding verkopen is heel aantrekkelijk.Ook worden er op diverse plaatsen in het land 2e hands kledingbeurzen georganiseerd.  Wil je een leuk plekje bemachtigen op Koningsdag? Zorg dan dat je er vroeg bij bent, dat geldt zeker als je een weekendje Amsterdam, Rotterdam, Amersfoort, Den Haag of Den Bosch geboekt hebt.

Wat is de weersverwachting voor het weekend van 26 en 27 april?

Helaas is de weersverwachting voor het weekend van 26 en 27 april niet zo goed.  Op zaterdag wordt er zelfs een 3 tot 4 mm regen verwacht. Paraplu en regenkleding mee dus.  Maar wat regen en wind mag de pret natuurlijk niet drukken. Je kunt tijdens je weekendje weg bijvoorbeeld wat binnen activiteiten doen zoals zwemmen in een subtropisch zwembad, een museum of dierentuin bezoeken.  Voor een weekendje met de kinderen is een bezoek aan een indoor speeltuin zeker geen slecht idee. Zie hier wat tips voor een weekendje weg met de kinderen.

Zijn de winkels gesloten op Koningsdag?

Veel winkels zijn op Koningsdag gesloten. Grote supermarktketens zoals Albert Heijn, Aldi en Jumbo zijn vaak in de ochtend open. Wel iets om rekening mee te houden als je op 27 en 28 april een weekendje weg Nederland boekt.