Weekendje Nederland? Den Haag heeft alles.

Waarom Den Haag zo bijzonder is.

Wie aan een weekendje Nederland denkt, denkt aan een weekendje Veluwe, Twente of Drenthe.  Strandliefhebbers denken aan een weekendje Texel, Ameland, Zeeland of Bergen aan Zee. Mensen die van stedentrips houden denken aan een weekendje Amsterdam, Maastricht of Den Bosch.  Maar een weekendje Den Haag? Is dat leuk???  In bijna geen enkele stad van Nederland is er zoveel te doen en te zien dan in Den Haag en de plaatsen in de directe omgeving, Wassenaar en Scheveningen.

Den Haag heeft zijn eigen bos, Het Haagse Bos.

Het Haagse Bos is een stadsbos maar tegelijk tijd biedt het de bezoekers een oase aan rust. Het Haagse bos is niet zomaar een bos, het is eeuwenoud,. vroeger kwam de adel er.  Er is ook een speelbos wat het Haase Bos ook aantrekkelijk maakt voor kinderen die actief bezig willen zijn en spelen.

Den Haag heeft zijn eigen strand en boulevard.

Als je een weekendje Den Haag heb geboekt en naar het strand wil, hoef je  niet per se naar Wassenaar of Scheveningen te gaan. Want Den Haag heeft zijn eigen strand, Kijkduin.  Dit strand met boulevard ligt in en buitenwijk van Den Haag en is super gezellig. Er zijn ook strandtentjes en winkels.  Ook leuk voor een weekendje met kinderen.

Met de fiets Den Haag verkennen.

De beste manier om Den Haag te verkennen is met de fiets. En je kunt overal in Den Haag fietsen huren, ook bakfietsen, E Bikes en tandems. Als je Den Haag wilt zien, fiets dan ook langs het Vredespaleis, Paleis Noordeinde en Paleis Huis Ten Bosch. En als je de Ridderzaal en Binnenhof nog nooit gezien hebt, met de fiets ben je er zo.  Ook Madurodam, Mauritshuis, Haags Historisch Museum en andere bezienswaardigheden zijn goed per fiets bereikbaar. Met de fiets mis je niets, is lekker goedkoop en gezond.

Madurodam, leuk voor iedereen.

Bij een weekendje Den Haag hoort zeker ook een bezoek aan Madurodam.  Het is een Nederland in een notendop, een land vol miniatuurgebouwen en vele hoogtepunten.  In Madurodam vind je ook restaurants waar je heerlijk uit kunt eten.  En Madurodam is zeker niet alleen leuk voor een bezoek met kinderen, ook volwassenen kijken hun ogen uit.