Weekend weg Nederland als je in rolstoel zit

Weekendje weg Nederland als je rolstoel afhankelijk bent

Weekendje weg binnen Nederland met rolstoel? Er zijn verschillende mogelijkheden.

Ook als je rolstoelafhankelijk bent, kan je een weekendje uit in Nederland.

Wie afhankelijk is van een rolstoel en er een weekendje tussen uit wil, moet een accommodatie zoeken die rolstoelvriendelijk is . Gelukkig zijn er in Nederland een redelijk aantal rolstoelvriendelijke hotels en aangepaste vakantiehuisjes te vinden en is een weekendje weg ook voor rolstoelgebruikers mogelijk. Voor een weekendje weg met rolstoel binnen Nederland is het boeken van een aangepaste hotelkamer in de meeste gevallen de beste optie. Een aangepast huisje huren is ook een optie. Ook met hotel arrangement.

vrouw in rolstoel op het strand

De beste rolstoelvriendelijke hotels van Nederland.

Er zijn in Nederland een 30 hotels te vinden die het predicaat “rolstoel toegankelijk hebben”.  Je mag er  van uit gaan dat niet alleen de hotelkamer geschikt is voor rolstoelgebruikers maar ook het restaurant en de openbare toiletten. Wij adviseren u dan ook bij de receptie van het hotel te informeren naar de aanpassingen voor rolstoelgebruikers en niet alleen te vragen naar een aangepaste hotelkamer maar ook of het eventuele zwembad en restaurant echt rolstoelvriendelijk en zonder drempels zijn.


mindervaliden hotel bed

Hoe vind je een rolstoelvriendelijk hotel voor een weekendje Nederland?

Zoek hier uw rolstoelvriendelijk hotel in Nederland.

Indien u als persoon met een fysieke beperking een weekendje Nederland wilt boeken en graag in een luxe hotel aan zee of in de bossen verblijft, kunt u via de link hierboven snel een geschikt hotel met rolstoel vinden. U vindt door heel Nederland rolstoelvriendelijke hotels. Een aanrader is dit rolstoelvriendelijke 4 sterren hotel in Noordwijk aan Zee. Niet alleen beschikt dit luxe hotel aan zee over een zwembad en wellness faciliteiten, de ligging is fantastisch.  Dit hotel is goed per auto bereikbaar en u kunt uw auto dicht bij het hotel parkeren.


rolstoelvriendelijke hotelkamer

Rolstoelvriendelijk hotel op de Veluwe boeken?

Houdt u van bossen, flora en fauna en van stilte?  Op de Veluwe vindt u het allemaal en de Veluwe is het hele jaar door geschikt voor een weekendje weg met zijn twee, alleen of met een groep. Wij hebben naar het aanbod rolstoelvriendelijke hotels op de Veluwe gekeken en volgens ons springt dit 4 sterren hotel op de Veluwe er boven uit. Het is een kasteel hotel met een prachtige ligging in de bossen. U boekt dit rolstoeltoegankelijke hotel op de Veluwe voor minder dan 100 euro per nacht en inclusief een uitgebreid ontbijt.


Mindervalide hotelkamers weekendje weg Nederland vaak op aanvraag.

Indien een hotel zichzelf als rolstoelvriendelijk presenteert, wil dat nog niet zeggen dat alle hotelkamers geschikt zijn voor rolstoelgebruikers  of mensen met een ernstige fysieke beperking. Als u als rolstoelgebruiker een aangepaste hotelkamer wilt boeken, is dat meestal op aanvraag.  Indien u mindervalide of gehandicapt bent, is het altijd verstandig even persoonlijk contact met het betreffende hotel te hebben. Zeker indien u voor een leuk weekend een bed nodig hebt dat eenvoudig in hoogte en laagte versteld kan worden. dat geldt helemaal voor een hoog/laag bed.


mindervalide huisje met hond

Rolstoelvriendelijk vakantiehuisje Nederland huren voor weekendje weg.

Her is een stuk eenvoudig een aangepast vakantiehuisje in Nederland te boeken dan een hotelkamer.  Er zijn huisjes in Nederland te huur die helemaal zijn aangepast voor mindervaliden. Je weet bij deze huisjes als rolstoelgebruiker precies waar je aan toe bent en wat de aangepaste voorzieningen zijn.  Als je als rolstoelgebruiker een weekendje Nederland wilt boeken dan is een aangepast vakantiehuisje huren meestal wat eenvoudiger dan op zoek gaan naar een aangepast hotel.