Vakantiehuis aan water huren

Een vakantiehuis aan het water aan de Friese Meren huren.

Wie een weekendje Nederland wil boeken en van het water en zeilen houdt, zou aan Friesland als vakantiebestemming kunnen denken. Je vindt in deze waterrijke provincie De Friese Meren, een uniek stukje Nederland met vele vakantieparken met jachthaven. Als je nog niet kunt zeilen, kan je aan de Friese Meren zeil les nemen. Je vindt vele zeilscholen in Friesland. Een weekendje weg Nederland aan het water boeken en kiezen voor een vakantiehuis met boot of sloep, zeker geen slechte keuze. Een vakantiehuis aan het water huren kan je met en zonder sloep en met of zonder aanlegsteiger voor de boot.

Voor een weekendje weg met de boot of sloep.

Als je een huisje aan het water aan de Friese Meren of elders in Nederland hebt geboekt, is de vraag ga ik met een boot of sloep het water op of blijf ik op het vaste land. Je kunt er voor kiezen een boot of sloep te huren. Dat kan je aan de Friese Meren maar ook elders in Nederland. Zo is het Veerse Meer in Zeeland een interessante bestemming aan het water en is ook een huisje aan het water huren met boot of sloep aan het Veluwemeer en Markermeer gewild. Nu even verder over de mogelijkheden aan de Friese Meren.

Vakantiehuis met sloep huren

Als je een vakantiehuis aan het water huurt, kan je er direct een boot of sloep bij reserveren. Meestal gaat dat via een bootverhuurbedrijf in de omgeving maar soms heeft de eigenaar van het vakantiehuis of watervilla ook een boot te huur. Voor motorboten die hardere kunnen dan 30 kilometer per uur moet je een vaarbewijs hebben.  Dat geldt in de binnenwateren ook voor boten groter dan 5 meter. Je kunt dus een vakantiehuis met sloep huren. Bij de eigenaar vakantiehuis, verhuurbedrijf of vakantiepark aan het water.

Vakantiepark met sloepverhuur

Een vakantiepark met sloepverhuur is een vakantiepark aan het water waar je ook een sloep of boot tijdens je vakantie kunt huren. Je vindt vakantieparken met sloepverhuur aan de Friese Meren maar ook elders in Nederland. Vakantieparken waar je een boot, sloep of zeilboot kunt huren, hebben ook vaak een eigen jachthaven en parkeerplaats voor boten en boottrailers. Vaak zijn deze parken en met name de jachthavens en parkeerplaatsen beveiligd. Vind hier een vakantiepark met boot- of sloepverhuur.

Vakantiepark met sloep

Wat is het verschil tussen een vakantiepark met sloep en een vakantiepark met sloepverhuur?  Bij een vakantiepark met sloep is de boot of sloep vaak in de huurprijs van de watervilla inbegrepen. Bij een vakantiepark met sloepverhuur moet je de boot, zeilboot of sloep apart huren.
Een vakantiehuis aan het water huren met boot of sloep is gewoon een stuk leuker!