Sallandse Heuvelrug

Sallandse Heuvelrug, weekendje weg

Wie op korte termijn een weekendje weg Sallandse Heuvelrug wil boeken en wil verblijven in een huisje in het bos in Holten of elders op de Holterberg, doet er goed aan een andere bestemming te zoeken. Er is namelijk op 24 april 2022 een grote bosbrand geweest. Een bosbrand die bijna 25 hectare groot was. Met gevolgen voor een weekendje weg Sallandse Heuvelrug.

Regelmatig bosbranden in Nederland

Wie denkt dat zo een bosbrand in Nederland uniek is, heeft het mis. Er komen in Nederland 10 tallen meldingen van bos- en heidebranden voor. Meestal herstelt zo een bos zich weer binnen enkele jaren en biedt het zelfs gelegenheid aan nieuwe boom- en plantensoorten zich in dat gebied te vestigen. Een bosbrand is dus niet altijd slecht nieuws.

moeder met dochter in het bos

Alternatieven voor weekendje weg Sallandse Heuvelrug

Wie een huisje in het bos wil huren in Nederland en een alternatief zoekt voor een een weekendje weg Sallandse Heuvelrug, heeft in Nederland best wel veel te kiezen. Natuurlijk kan je een huisje in de bossen Veluwe huren of kijken naar de mogelijkheden van een last minute weekendje weg in Drenthe maar er zijn nog veel meer mogelijkheden. Denk aan een weekendje Achterhoek of Utrechtse Heuvelrug. In Nederland vind je veel mogelijkheden voor een weekendje weg in de natuur.

Weekendje weg Nederland Zuid-Limburg

Zoek je een vergelijkbaar alternatief voor een weekendje weg Nederland in een heuvelachtige omgeving? De Sallandse Heuvelrug met de Holterberg is uniek. Gelukkig zijn er in Nederland meer alternatieven om een weekendje weg in een heuvelachtige omgeving te vieren. Kijk maar eens naar de mogelijkheden in Limburg en dan met name Schin op Geul. Daar, in Limburg, kan je een weekendje weg in het Limburgse heuvellandschap vieren. Als je goedkoop wilt overnachten in Schin op Geul, kijk dan eens naar de mogelijkheden die bungalowpark Schin op Geul je biedt. Genieten van een weekendje weg Nederland in een heuvelachtige omgeving.


weekendje weg zuid limburg

Wanneer kan je weer naar de Sallandse Heuvelrug?

In principe is de bosbrand al geblust en kan je in de omgeving van Holten en de Sallandse Heuvelrug al een huisje in het bos, hotelkamer, stacaravan of ander type accommodatie huren. De praktijk leert echter dan een bosbrand wel gevolgen heeft voor een aantal weken. Het is dan ook beter om de komende weken een andere bestemming voor je weekendje weg Nederland te zoeken dan een huisje in het bos in Holten of elders op de Sallandse Heuvelrug.