Reisverzekering afsluiten voor weekendje weg Nederland

Wel of geen reisverzekering afsluiten als je een weekendje weg gaat.

Veel mensen hebben in 2020 hun doorlopende reisverzekering opgezegd. Lange vakanties zijn bijna niet meer aan de orde en vaak worden in plaats daarvan weekendjes weg binnen Nederland georganiseerd. Maar als je er alleen, met je vrienden of familie een paar dagen tussen uit gaat, is een reisverzekering afsluiten dan nog wel nodig?   In deze blog wat zaken belicht van de kortlopende reisverzekering.

Voor een weekendje weg kan je beter ook een reisverzekering afsluiten.

Of je nu 2, 3 of 4 dagen op reis gaat. Of je nu een weekendje Drenthe, Zeeland of Overijssel hebt geboekt. Als je niet doorlopende verzekerd bent, is het altijd verstandig een reisverzekering af te sluiten. Indien je in het verleden je doorlopende reisverzekering hebt opgezegd en er een paar dagen tussen uit gaat, is het verstandig een kortlopende reisverzekering af te sluiten. Deze wordt ook wel aflopende of tijdelijke reisverzekering genoemd. De polis heeft namelijk een tijdelijk karakter. Je kunt zo een tijdelijke reisverzekering dus ook afsluiten voor een weekendje weg Nederland.

Waar kan je een reisverzekering afsluiten?

Je kunt zo een polis online afsluiten bij bijvoorbeeld de ANWB, HEMA, OHRA of FBTO.  Je vindt de goedkoopste en beste reisverzekering door de premies en voorwaarden met elkaar te vergelijken.  Vanaf ongeveer 1.20 euro per persoon per dag ben je al verzekerd tegen onverwachte reiskosten en bijvoorbeeld door jou veroorzaakte schade aan je gehuurde vakantiehuis.

Ook reisverzekering afsluiten bij last minute weekendje weg.

Heb je eenlast minute autovakantie geboekt en ga je een lang weekendje weg?  Of je nu in Nederland blijft of en weekendje Duitsland, België of Luxemburg doet. Ook als je met de eigen auto er op uit gaat, is het zaak ee reisverzekering af te sluiten. In principe kan je dat bij iedere verzekeraar online doen en zelfs op de dag dat je vertrekt. Zorg ervoor dat je altijd verzekerd bent voor pechhulp want ook als je maar een paar dagen weg gaat en de auto als vervoermiddel gebruikt kan je pech met de auto krijgen en moet je wellicht een beroep doen op een Pech Hulpdienst.Bij een last minute met de auto, sluit  je dus zowel een reisverzekering af als een tijdelijk abonnement op een pechdienst. Soms kan je als aanvullende dekking op je kortlopende reisverzekering kiezen voor pechhulp auto.