Pasen 2019

Pasen 2019 zal bij velen nog jaren in het geheugen gegrift staan.

Terwijl veel Nederlanders een weekendje weg in eigen land vieren met temperaturen overdag tot 24 graden,  heeft zich in Sri Lanka een drama voltrokken. Aanslagen van moslim toeristen op een aantal hotel en kerken leverde honderden doden en gewonden op.  Pasen 2019 was dodelijk in Sri Lanka. Wat is er toch in de wereld aan de hand en kan je nog wel veilig op vakantie naar het buitenland?? Waarom zoveel dodelijk geweld en haat? Pasen 2019, voor de één een weekendje uit. Voor de ander een tragedie.

Oorlog en natuurrampen Pasen in vele gebieden in de wereld.

Pasen zou een feest van liefde en vrede moeten zijn. Niet alleen in Sri Lanka, een prachtig land, zijn moslim extremisten actief om hun doel te bereiken. In Colombia waren er aardverschuivingen met doden, In Soedan en Libië is het oorlog, in Frankrijk zijn er protesten van de gele hesjes die tegen armoede in het land strijden en in tal van landen worden mensen onderdrukt, gemarteld en langere tijd opgesloten.  Israël en de Palestijnse gebieden, al vele jaren onrecht en geweld. De wereld lijkt in brand te staan. In Nederland maken we ons druk om paasvuren, files naar het strand en de Keukenhof. Terwijl er in Sri Lanka honderden doden vallen, genieten wij in Nederland van het heerlijk weer, gaan naar het strand en gaan uitgebreid barbecuen. Pasen anno 2019 in een vreemde en onrechtvaardige wereld.

Spirituele reizen.

Er worden veel spirituele reizen naar Sri Lanka en andere landen in Azië georganiseerd. Maar spiritualiteit zit ook in jezelf. Spirituele reizen vind je ook dichter bij huis, in Nederland bijvoorbeeld.
Een yoga en meditatie weekend in Nederland boeken bijvoorbeeld. Een ander idee voor een relaxed weekendje weg.

Weekendjes weg in Nederland, veilig en goedkoop.

Dan blijft de vraag of het nog wel veilig is om naar het buitenland af te reizen.  Een weekendje weg in België, Duitsland, Italië of Frankrijk lijkt redelijk veilig, een weekendje Nederland zeker.  Een verre reis maken naar het buitenland???  Of je  nu met Pasen, Pinksteren en met kerst afreist naar een verre bestemming, 100 % risicoloos is niets in deze wereld. De komende jaren zullen er ongetwijfeld aanslagen plaatsvinden op hotels, vliegvelden en bepaalde toeristische attracties. Zolang er mensen op de aarde wonen, zullen er oorlogen, aanslagen en natuurrampen zijn.  Een vakantie of weekendje weg Nederland is zo gek nog niet.  Door de opwarming van de aarde zullen de temperaturen blijven stijgen en kan kwik in mei misschien wel oplopen tot 30 graden. Als het met Pasen 2019 ruim 24 graden in Nederland kan worden, kan het in juli en augustus wel een een tropen temperatuur worden. Weekendjes weg in Nederland, veilig en goedkoop. Met Pasen in eigen land blijven, helemaal niet zo een slecht idee.