3 weekendjes weg Italië

3x weekendje weg Italië

Wanneer buiten het hoogseizoen de prijzen voor een weekendje weg weer dalen, is het soms leuk om iets verder te kijken dan alleen naar Nederland.  Lees hier drie tips voor een weekendje weg in Italië.

  1. Milaan
   Milaan staat natuurlijk bekend als dé modestad van Italië, dus voor een weekendje shoppen is deze stad meer dan geschikt. Maar ook voor cultuurliefhebbers heeft deze stad genoeg te bieden. Je vindt er de Duomo, een gotisch meesterwerk en daarnaast een van de grootste rooms-katholieke kathedralen van de wereld. Verder kun je het weekend goed gebruiken om een van de vele musea van Milaan te bezoeken. Doe je dat op de eerste zondag van de maand, dan kun je sommige musea zelfs gratis bezoeken.

   

  1. Pisa
   Een andere Italiaanse stad die zeker de moeite waard is voor een weekendje weg is Pisa. Naast de welbekende scheve toren valt er nog veel meer van het oude historische centrum te zien. Geniet van de mooiste fresco’s binnenin de kathedraal of bekijk een van de indrukwekkende monumenten in de rest van de stad. Pisa is trouwens een echte studentenstad, waardoor je altijd verzekerd bent van een goede sfeer!

   

  1. Cagliari
   In het zuiden van het eiland Sardinië vind je de bruisende havenstad Cagliari. Hier kun je optimaal genieten van het Mediterrane klimaat en het prachtige uitzicht. Deze stad heeft een eeuwenoude en rijke geschiedenis, waar je meer over leert in het Museo Archeologico Nazionale. Daarna kun je gaan ontspannen op Poetto beach of op een van de stranden net buiten de stad. Vergeet ook vooral niet te genieten van de Italiaanse keuken!

  Van tevoren parkeerplaats reserveren?

  Als je besloten hebt om een weekendje weg te boeken naar een van deze Italiaanse steden, reserveer dan meteen een parkeerplaats bij het vliegveld. Dat kan bij een van de Nederlandse vliegvelden, maar ook bij Duitse luchthavens. Naar bovengenoemde bestemmingen kun je bijvoorbeeld vliegen vanuit Weeze of Düsseldorf.  Check waar je goedkoop kunt parkeren in de buurt van Weeze Airport of zoek op parkeren nabij Düsseldorf Airport om alvast een plekje te reserveren.